טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים
|
חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:
- לקלתית:
245 גרם (13/4 כוסות) קמח 45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 ביצה
לקלתית: 2 מיכלים (700 גרם) השחר אגוזים 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 4 כפות קלואה או ליקר שוקולד 1 כפית תמצית וניל 5 ביצים
|
טארט קל מאוד להכנה עם מלית נהדרת, המבוססת על ממרח השחר אגוזים בתוספת ביצים ושמנת מתוקה.
- מכינים את הקלתית:
מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים את הפירורים ומרפדים בהם תבנית טארט. מקפיאים 15 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות למשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד 5 דקות עד שהבצק בהיר ויבש. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.
- ממלאים ואופים שוב:
שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על הקלתית. אופים כ-20 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לפני ההגשה.
|