מצרכים ל-12 עוגיות
- 3 כפות (150 גרם) ממרח השחר העולה
1 ביצה
40 גרם (כף גדושה מאוד) קמח תופח
קורט מלח גס (לא חובה)
עוגיות השחר נימוחות |
|
מצרכים ל-12 עוגיות
|
3 מרכיבים בלבד ויש לכם עוגיות ממכרות
אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה וחלקה. מניחים כפיות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם מרווחים (העוגיות מתרחבות באפייה). אם רוצים, מפזרים מעט מלח גס (2-3 גרגרים) מעל כל עוגיה. אופים 9 דקות, עד שהעוגיות מתנפחות ומקבלות מראה סדוק. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כ 10 דקות על מנת שהעוגיות יתייצבו והשוליים יעשו פריכים. מחלצים מנייר האפייה ומגישים, ניתן לשמור בקופסה במקרר עד ארבעה ימים. ![]() צילום סטילס: אפיק גבאי |