קראנץ ממולא בממרח השחר העולה
|
- לבצק:
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קובייה) 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 1 ביצה + 1 חלמון 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 120 מ”ל (1/2 כוס) מים 100 גרם חמאה רכה קורט מלח
למלית: 2 מיכלים (700 גרם) ממרח השחר אגוזים (או רגיל)
להברשה: 1 חלמון ביצה בלול במעט מים
|
עוגת השמרים הכי פופולרית ממולאת בממרח שאינו עובר שום עיבוד. במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם.
- מכינים את הבצק ומתפיחים:
מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.
- מכינים את הבצק ומתפיחים:
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ. מורחים על כל עלה חצי מיכל של הממרח ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים ואופים:
מברישים את העוגות בזהירות בחלמון. אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.
|