ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

קראנץ ממולא בממרח השחר העולה

חומרים לשתי רולדות:

28/05/15 קראנץ ממולא בממרח השחר העולה
  • לבצק:
  • 500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קובייה)
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 2 מיכלים (700 גרם) ממרח השחר אגוזים (או רגיל)
  • להברשה:
  • 1 חלמון ביצה בלול במעט מים

    1. עוגת השמרים הכי פופולרית ממולאת בממרח שאינו עובר שום עיבוד. במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם.
    2. מכינים את הבצק ומתפיחים:
      מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.

    3. מכינים את הבצק ומתפיחים:
      מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ.
      מורחים על כל עלה חצי מיכל של הממרח ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
      מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.

    4. מברישים ואופים:
      מברישים את העוגות בזהירות בחלמון.
      אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.

    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    קראנץ ממולא בממרח השחר העולה

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    חומרים לשתי רולדות:

    קראנץ ממולא בממרח השחר העולה

      עוגת השמרים הכי פופולרית ממולאת בממרח שאינו עובר שום עיבוד. במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם.
    1. מכינים את הבצק ומתפיחים:
      מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.

    2. מכינים את הבצק ומתפיחים:
      מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ.
      מורחים על כל עלה חצי מיכל של הממרח ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
      מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.

    3. מברישים ואופים:
      מברישים את העוגות בזהירות בחלמון.
      אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.

    חזרה למתכונים