אופן ההכנה: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר , מערבבים ויוצרים גומה. מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק ולשים כ- 6 דקות לקבלת בצק מגובש וחלק. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון, מתפיחים שעה בטמפ' החדר או 6 שעות במקרר. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ככול האפשר, מורחים מלית ממרח השחר ומקפלים לאורך, מרדדים עוד לדיקוק הבצק, מברישים סילאן ומפזרים קקאו וקינמון . בעזרת גלגלת פיצה חותכים משולשים., מגלגלים לרוגלך ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה חוזרים על התהליך עם שאר הבצק. מתפיחים 30 דקות מברישים בביצה סילאן מהול ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות . אופים ב כ-35 דקות , בינתיים מכינים את הסירופ.
עצור אנימצייה
ספר המתכונים של השחר העולה
עוגת רוגלך ברינג גבוה
רינג גבוה בקוטר 26 - 24 סיר ג'חנון בקוטר 26
מרכיבים: 500 גרם קמח לבן 1.5 כפות שמרים יבשים שמרים יבשים (10 גרם) 2 כפות סוכר לבן 1 ביצה- לגרסה טבעונית ניתן להשמיט ולהוסיף 3 כפות שמן קנולה 150 גרם נטורינה חמאה 1 כוס חלב שקדים פושר למלית: ממרח השחר פרווה להברשה אחרי הקיפול השני: סילאן ותערובת של קינמון וקקאו ( 5 כפות קקאו + 2 כפות קינמון) להברשה: 1 ביצה טרופה עם כפית שמן זית – לגרסה טבעונית להבריש עם סילאן מהול במים לציפוי לאחר האפייה: סירופ סוכר שעשוי ממים וסוכר ביחס של 1:2 וכפית מי ורדים.
אופן ההכנה: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר , מערבבים ויוצרים גומה. מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק ולשים כ- 6 דקות לקבלת בצק מגובש וחלק. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון, מתפיחים שעה בטמפ' החדר או 6 שעות במקרר. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ככול האפשר, מורחים מלית ממרח השחר ומקפלים לאורך, מרדדים עוד לדיקוק הבצק, מברישים סילאן ומפזרים קקאו וקינמון . בעזרת גלגלת פיצה חותכים משולשים., מגלגלים לרוגלך ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה חוזרים על התהליך עם שאר הבצק. מתפיחים 30 דקות מברישים בביצה סילאן מהול ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות . אופים ב כ-35 דקות , בינתיים מכינים את הסירופ.