ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

מגולגלות השחר

מרכיבים:

13/01/22 מגולגלות השחר
  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל/שקדים
  • 180 גרם חמאה/נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב שקדים/חלב רגיל קר
  • 1 כף שטוחה אבקת אפייה.
  • למלית:
  • 500 גרם ממרח השחר פרווה
  • 100 גרם קוקוס טחון לפיזור
  • לציפוי:
  • אבקת סוכר
  • עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית

    אופן ההכנה:
    בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
    מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
    מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
    מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
    מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית
    מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
    בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
    אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
    מצננים וחוזרים על החתכים.
    מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    מגולגלות השחר

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מרכיבים:

    טבעוני
    עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית

    אופן ההכנה:
    בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
    מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
    מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
    מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
    מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית
    מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
    בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
    אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
    מצננים וחוזרים על החתכים.
    מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.
    חזרה למתכונים