עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית
אופן ההכנה: בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות . מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות . מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים . מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה. מצננים וחוזרים על החתכים. מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.
עצור אנימצייה
ספר המתכונים של השחר העולה
מגולגלות השחר
מרכיבים:
לבצק: 3 כוסות קמח 2 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל/שקדים 180 גרם חמאה/נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר 2 כפות שמן קנולה 1/2 כוס חלב שקדים/חלב רגיל קר 1 כף שטוחה אבקת אפייה. למלית: 500 גרם ממרח השחר פרווה 100 גרם קוקוס טחון לפיזור לציפוי: אבקת סוכר
עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית
אופן ההכנה: בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות . מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות . מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים . מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה. מצננים וחוזרים על החתכים. מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.