ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

סינבון השחר ורוטב קרמל מלוח

רכיבים

13/01/22 סינבון השחר ורוטב קרמל מלוח
  • לבצק: 4 כוסות קמח 1.5 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1.5 כוסות חלב פשר 1 כפית וניל 2 ביצים 150 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות קורט מלח למלית: ממרח השחר העולה לציפוי:ביצה טרופה עם כף חלב לציפוי לאחר האפייה: סירופ קרמל מלוח


  • אופן ההכנה:

    במיקסר עם וו לישה לשים יחד את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר ותמצית הווניל. עד שמתחילה להיווצר עיסה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ואח"כ את המלח והחמאה. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

    מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 5 שעות בקירור או שעה בטמפ' החדר.

    לאחר התפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.

    מורחים ממרח השחר על כל העלה ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים שורות ברוחב של כ- 3-4 ס"מ.

    מגלגלים כל חלק ואת הקצה מניחים מתחת לחלק המגולגל.

    מברישים בביצה טרופה עם חלב ומתפיחים כ- 25 דקות.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה.

    כשהמאפים חמים מזלפים מעל סירופ קרמל מלוח .

    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    סינבון השחר ורוטב קרמל מלוח

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    רכיבים



    אופן ההכנה:

    במיקסר עם וו לישה לשים יחד את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר ותמצית הווניל. עד שמתחילה להיווצר עיסה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ואח"כ את המלח והחמאה. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

    מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 5 שעות בקירור או שעה בטמפ' החדר.

    לאחר התפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.

    מורחים ממרח השחר על כל העלה ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים שורות ברוחב של כ- 3-4 ס"מ.

    מגלגלים כל חלק ואת הקצה מניחים מתחת לחלק המגולגל.

    מברישים בביצה טרופה עם חלב ומתפיחים כ- 25 דקות.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה.

    כשהמאפים חמים מזלפים מעל סירופ קרמל מלוח .

    חזרה למתכונים