קרמבו טבעוני

מרכיבים

17/01/21 קרמבו טבעוני
  • עוגייה
  • 100 גרם חמאה טבעונית / שמן קוקוס במרקם משחתי
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב סויה
  • יבשים
  • 1 כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • מרנג
  • 150 גרם מי שימורים משימורים של גרגירי חומוס
  • 300 גרם סוכר לבן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • הפתעות
  • למילוי הפתעה בכל קרמבו- ½ כוס ממרח השחר אגוזי לוז
  • ציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות ממרח השחר לוז

  • עוגיות
    במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) להקציף חמאה וניל וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה
    להוסיף קמח ואבקת אפייה
    להוסיף חלב סויה ולעבד לבצק אחיד ודביק מעט
    לקמח משטח עבודה ומערוך ולרדד לעובי חצי ס״מ
    לקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס״מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים
    להכניס למקפיא ל 15 דקות
    להדליק תנור על 180 מעלות ולאפות 20-25 דקות עד ששחום מעט
    לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

    מרנג
    בקערת מיקסר עם וו הקצפה להניח סוכר לבן ומי חומוס
    ולהקציף 7-10 דקות עד לקבלת מרנג תפוח ויציב (תהפכו את הקערה ותבדקו שהוא לא זז)
    להוסיף אבקת סוכר ולהקציף עד שניטמע ויציב מאוד

    הרכבה
    במרכז כל עוגייה להניח כפית של ממרח שוקולד
    להעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנתר גדול, לזלוף מעל כל עוגיה (על הממרח) מרנג בנדיבות
    להניח במקפיא לשעתיים לפחות

    ציפוי
    בבאן מארי להמיס שוקולד צ׳יפס, שמן וממרח השחר אגוזי לוז תוך כדי ערבוב, לקרר 5 דקות
    להוציא את הקרמבו מהמקפיא ולטבול בעדינות בשוקולד החם
    לשמור בכלי סגור במקפיא- להוציא רק כשאוכלים אחרת זה נמס כמו ארטיק :)

    הערות והמרות:
    ● לא ממליצה להשתמש במי בישול של חומוס זה לא יוצא אותו דבר
    ● לא קריטי אם יש מלח בשימורים זה לא מורגש
    ● אל תפחיתו מכמות הסוכר, זה חשוב ליציבות של המרנג- זה קרמבו, אין מה לנסות להיות פה בריאים :)
    ● תדאגו שהקערה של המיקסר יבשה ונקייה לחלוטין בלי טיפות של מים או שמן
    ● ההקצפה לוקחת זמן, בסביבות העשר דקות- סבלנות
    ● אי אפשר לשבור מרנג טבעוני (זאת אומרת להקציף יותר מידי) אז אל תחששו מזמן ההקצפה
    ● לא ניסיתי לעשות מזה נשיקות
    ● המרנג מחזיק יפה אבל הוא תמיד לא משנה מה קצת ימעך כשהוא נוגע בשוקולד- פשוט אל תצפו לקרמבו כמו בסופר מבחינת הגובה, זה קרמבו ביתי :)
    ● לא ממליצה לטבול את כל הקרמבו בשוקולד הוא ימעך אז תטבלו רק צד אחד
    ● הם יהיו סבבה במקפיא בערך שבוע אחר כך הם קצת מאבדים את זה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    קרמבו טבעוני

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מרכיבים

    טבעוני
    קרמבו טבעוני

    עוגיות
    במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) להקציף חמאה וניל וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה
    להוסיף קמח ואבקת אפייה
    להוסיף חלב סויה ולעבד לבצק אחיד ודביק מעט
    לקמח משטח עבודה ומערוך ולרדד לעובי חצי ס״מ
    לקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס״מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים
    להכניס למקפיא ל 15 דקות
    להדליק תנור על 180 מעלות ולאפות 20-25 דקות עד ששחום מעט
    לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

    מרנג
    בקערת מיקסר עם וו הקצפה להניח סוכר לבן ומי חומוס
    ולהקציף 7-10 דקות עד לקבלת מרנג תפוח ויציב (תהפכו את הקערה ותבדקו שהוא לא זז)
    להוסיף אבקת סוכר ולהקציף עד שניטמע ויציב מאוד

    הרכבה
    במרכז כל עוגייה להניח כפית של ממרח שוקולד
    להעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנתר גדול, לזלוף מעל כל עוגיה (על הממרח) מרנג בנדיבות
    להניח במקפיא לשעתיים לפחות

    ציפוי
    בבאן מארי להמיס שוקולד צ׳יפס, שמן וממרח השחר אגוזי לוז תוך כדי ערבוב, לקרר 5 דקות
    להוציא את הקרמבו מהמקפיא ולטבול בעדינות בשוקולד החם
    לשמור בכלי סגור במקפיא- להוציא רק כשאוכלים אחרת זה נמס כמו ארטיק :)

    הערות והמרות:
    ● לא ממליצה להשתמש במי בישול של חומוס זה לא יוצא אותו דבר
    ● לא קריטי אם יש מלח בשימורים זה לא מורגש
    ● אל תפחיתו מכמות הסוכר, זה חשוב ליציבות של המרנג- זה קרמבו, אין מה לנסות להיות פה בריאים :)
    ● תדאגו שהקערה של המיקסר יבשה ונקייה לחלוטין בלי טיפות של מים או שמן
    ● ההקצפה לוקחת זמן, בסביבות העשר דקות- סבלנות
    ● אי אפשר לשבור מרנג טבעוני (זאת אומרת להקציף יותר מידי) אז אל תחששו מזמן ההקצפה
    ● לא ניסיתי לעשות מזה נשיקות
    ● המרנג מחזיק יפה אבל הוא תמיד לא משנה מה קצת ימעך כשהוא נוגע בשוקולד- פשוט אל תצפו לקרמבו כמו בסופר מבחינת הגובה, זה קרמבו ביתי :)
    ● לא ממליצה לטבול את כל הקרמבו בשוקולד הוא ימעך אז תטבלו רק צד אחד
    ● הם יהיו סבבה במקפיא בערך שבוע אחר כך הם קצת מאבדים את זה מתכון: שקמה יעקובי TivonEat
    חזרה למתכונים