עוגה
להדליק תנור על 175 מעלות
בקערה עמוקה לערבב מרכיבים רטובים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג
לנפות את הקמח מעל התערובת הרטובה, להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב
להעביר לתבנית משומנת היטב (הערה בתחתית המתכון)
לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה
לקרר חצי שעה לפני שמחלצים מהתבנית, לקרר לחלוטין לפני ציפוי
ציפוי
לזלוף מעל העוגה ממרח שוקולד חם
לפזר מעל אגוזי לוז שבורים ולהגיש
הערות והמרות:
● אם אתם משתמשים בתבנית קוגלהוף אני ממליצה לשמן את התבנית בשכבה עבה של חמאה טבעונית ככה היא תצא מושלם מהתבנית אחרי אפייה
● אפשר בתבנית עגולה 22 או 24 ס״מ
● אפשר רק קמחים מלאים אבל העוגה תהיה משמעותית יותר דחוסה
● לרסק תפוחים אין תחליף אפשר עם חלב סויה אבל העוגה תהיה ממש אחרת והרבה פחות לחה ודבשתית :)
● אפשר בלי קינמון ומוסקט
מתכון: שקמה יעקובי TivonEat