ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

עוגת דבש וממרח השחר טבעונית

מרכיבים (תבנית קוגלהוף 22)

17/01/21 עוגת דבש וממרח השחר טבעונית
  • רטובים
  • ¼1 כוסות רסק תפוחים
  • ½ כוס סילאן / אגבה
  • 1 כף חומץ
  • ¼ כוס ממרח אגוזי לוז קקאו של השחר העולה
  • ¼ כוס ממרח תמרים (או עוד ממרח השחר)
  • ⅓ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • יבשים
  • 3 כוסות קמח לבן (או חצי חצי עם מלא)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ציפוי
  • ½ כוס ממרח השחר מחומם מעט
  • חופן אגוזי לוז קלויים שבורים

  • עוגה
    להדליק תנור על 175 מעלות
    בקערה עמוקה לערבב מרכיבים רטובים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג
    לנפות את הקמח מעל התערובת הרטובה, להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב
    להעביר לתבנית משומנת היטב (הערה בתחתית המתכון)
    לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה
    לקרר חצי שעה לפני שמחלצים מהתבנית, לקרר לחלוטין לפני ציפוי

    ציפוי
    לזלוף מעל העוגה ממרח שוקולד חם
    לפזר מעל אגוזי לוז שבורים ולהגיש
    הערות והמרות:
    ● אם אתם משתמשים בתבנית קוגלהוף אני ממליצה לשמן את התבנית בשכבה עבה של חמאה טבעונית ככה היא תצא מושלם מהתבנית אחרי אפייה
    ● אפשר בתבנית עגולה 22 או 24 ס״מ
    ● אפשר רק קמחים מלאים אבל העוגה תהיה משמעותית יותר דחוסה
    ● לרסק תפוחים אין תחליף אפשר עם חלב סויה אבל העוגה תהיה ממש אחרת והרבה פחות לחה ודבשתית :)
    ● אפשר בלי קינמון ומוסקט
    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת דבש וממרח השחר טבעונית

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מרכיבים (תבנית קוגלהוף 22)

    טבעוני
    עוגת דבש וממרח השחר טבעונית

    עוגה
    להדליק תנור על 175 מעלות
    בקערה עמוקה לערבב מרכיבים רטובים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג
    לנפות את הקמח מעל התערובת הרטובה, להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב
    להעביר לתבנית משומנת היטב (הערה בתחתית המתכון)
    לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה
    לקרר חצי שעה לפני שמחלצים מהתבנית, לקרר לחלוטין לפני ציפוי

    ציפוי
    לזלוף מעל העוגה ממרח שוקולד חם
    לפזר מעל אגוזי לוז שבורים ולהגיש
    הערות והמרות:
    ● אם אתם משתמשים בתבנית קוגלהוף אני ממליצה לשמן את התבנית בשכבה עבה של חמאה טבעונית ככה היא תצא מושלם מהתבנית אחרי אפייה
    ● אפשר בתבנית עגולה 22 או 24 ס״מ
    ● אפשר רק קמחים מלאים אבל העוגה תהיה משמעותית יותר דחוסה
    ● לרסק תפוחים אין תחליף אפשר עם חלב סויה אבל העוגה תהיה ממש אחרת והרבה פחות לחה ודבשתית :)
    ● אפשר בלי קינמון ומוסקט מתכון: שקמה יעקובי TivonEat
    חזרה למתכונים