בצק
בסיר או מיקרו להמיס יחד שוקולד מריר ושמן קוקוס
להוריד מהאש, להעביר לקערה, להוסיף חלב סויה ורסק תפוחים ולערבב טוב
להוסיף את כל שאר המרכיבים (ללא המילוי) ולערבב לבצק אחיד
לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר 30 דקות
מילוי
להניח כפיות של ממרח השחר על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה
להניח במקפיא 30 דקות
הרכבה
להוציא את הבצק והמילוי מהמקרר והמקפיא
לקחת כף גדושה בצק ולעשות כדור
למעוך את הכדור בין שתי כפות הידיים לדיסקית ולהניח במרכז כפית ממרח השחר (ושוקולד לבן אם בחרתם להוסיף)
לסגור את הדיסקית ככה שממרח השחר מתחבא בפנים ולגלגל טוב לכדור
לשטח מעט ולהניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
לאפות על 180 מעלות 13-16 דקות עד שסדוק ויציב בצדדים
לקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לזלול
הערות והמרות:
- אפשר חצי חצי עם קמח מלא
- לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
- לשמור בכלי סגור טוב על השיש או במקרר
מתכון: שקמה יעקובי TivonEat