עוגיות אמסטרדם טבעוניות

מרכיבים (10-12 עוגיות גדולות)

17/01/21 עוגיות אמסטרדם טבעוניות
  • בצק
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם שמן קוקוס נוזלי / חמאה טבעונית
  • ⅓ כוס חלב סויה
  • 3 כפות רסק תפוחים
  • ⅓ כוס אבקת קקאו
  • ¾ 1 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ כוס סוכר חום
  • מילוי
  • 10-12 כפיות ממרח השחר העולה (הטבעוני)
  • אפשר לשדרג עם חופן שוקולד לבן טבעוני

  • בצק
    בסיר או מיקרו להמיס יחד שוקולד מריר ושמן קוקוס
    להוריד מהאש, להעביר לקערה, להוסיף חלב סויה ורסק תפוחים ולערבב טוב
    להוסיף את כל שאר המרכיבים (ללא המילוי) ולערבב לבצק אחיד
    לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר 30 דקות

    מילוי
    להניח כפיות של ממרח השחר על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה
    להניח במקפיא 30 דקות

    הרכבה
    להוציא את הבצק והמילוי מהמקרר והמקפיא
    לקחת כף גדושה בצק ולעשות כדור
    למעוך את הכדור בין שתי כפות הידיים לדיסקית ולהניח במרכז כפית ממרח השחר (ושוקולד לבן אם בחרתם להוסיף)
    לסגור את הדיסקית ככה שממרח השחר מתחבא בפנים ולגלגל טוב לכדור
    לשטח מעט ולהניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
    לאפות על 180 מעלות 13-16 דקות עד שסדוק ויציב בצדדים
    לקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לזלול
    הערות והמרות:
    - אפשר חצי חצי עם קמח מלא
    - לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
    - לשמור בכלי סגור טוב על השיש או במקרר
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגיות אמסטרדם טבעוניות

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מרכיבים (10-12 עוגיות גדולות)

    טבעוני
    עוגיות אמסטרדם טבעוניות

    בצק
    בסיר או מיקרו להמיס יחד שוקולד מריר ושמן קוקוס
    להוריד מהאש, להעביר לקערה, להוסיף חלב סויה ורסק תפוחים ולערבב טוב
    להוסיף את כל שאר המרכיבים (ללא המילוי) ולערבב לבצק אחיד
    לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר 30 דקות

    מילוי
    להניח כפיות של ממרח השחר על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה
    להניח במקפיא 30 דקות

    הרכבה
    להוציא את הבצק והמילוי מהמקרר והמקפיא
    לקחת כף גדושה בצק ולעשות כדור
    למעוך את הכדור בין שתי כפות הידיים לדיסקית ולהניח במרכז כפית ממרח השחר (ושוקולד לבן אם בחרתם להוסיף)
    לסגור את הדיסקית ככה שממרח השחר מתחבא בפנים ולגלגל טוב לכדור
    לשטח מעט ולהניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
    לאפות על 180 מעלות 13-16 דקות עד שסדוק ויציב בצדדים
    לקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לזלול
    הערות והמרות:
    - אפשר חצי חצי עם קמח מלא
    - לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
    - לשמור בכלי סגור טוב על השיש או במקרר מתכון: שקמה יעקובי TivonEat
    חזרה למתכונים