בקלאווה השחר העולה פקאנים ואגוזי לוז

מצרכים (תבנית בגודל 20X30):

08/11/20 בקלאווה השחר העולה פקאנים ואגוזי לוז
  • 1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 צנצנת ממרח השחר העולה – אגוזי לוז עם קקאו (פרווה)
  • 1 כוס פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס שקדים טבעיים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כפית קינמון
  • תרסיס שמן או 50 גרם חמאה לגרסה חלבית
  • סירופ ועיטור:
  • 1/2 כוס דבש או מייפל לגרסה טבעונית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס פיסטוקים

  • - במחבת רחבה, ללא שמן, קולים את האגוזים (פקאנים, אגוזי לוז ושקדים) עד שהם מפיצים ריח נהדר של קלייה ומזהיבים מעט. מצננים היטב ורק אז קוצצים לצ'אנקים קטנים ומערבבים ביחד בקערה. מניחים בצד.
    - מעבירים את ממרח השחר העולה לקערה ומוסיפים את הקינמון. מערבבים ומעבירים למיקרו ל-15 שניות רק כדי לרכך מעט את הממרח.
    - ממיסים את החמאה בקערה רק עד שהיא נוזלית אבל לא רותחת. אם היא הגיעה לרתיחה מאפשרים לה להצטנן 10 דקות. אם משתמשים בתרסיס שמן אין צורך בשלב הזה.
    - מרכיבים: משמנים מעט תבנית מלבנית ומניחים עלה פילו. מברישים בשכבה דקה של חמאה או מתיזים תרסיס שמן ומניחים מעל עלה פילו נוסף. משמנים גם אותו וחוזרים על הפעולה עם עלה נוסף. סך הכל 3 עלים כשהעליון ללא שימון. אם נשאר קצוות של בצק מסביב לא גוזרים אותם אלא מניחים אותם צמוד לדפנות.
    - מורחים ממרח השחר העולה על השכבה השלישית ומפזרים 1/3 מתערובת האגוזים הקצוצים.
    - מניחים מעל עלה פילו ומשמנים בתרסיס או חמאה ושוב עלה פילו ושוב משמנים ולבסוף עלה פילו ללא שימון. חוזרים על שלבי ממרח השחר העולה והאגוזים.
    - חוזרים על השלבים כך שנוצרות 3 שכבות של עלי פילו, 3 שכבות של ממרח השחר העולה ו-3 שכבות של אגוזים.
    - מעל השכבה האחרונה של האגוזים מניחים 3 עלי פילו שמברישים בחמאה או תרסיס שמן, כולל בשכבה העליונה, ומהדקים מעט את השכבות עם הידיים. את שאריות הבצק שנותרו דוחפים פנימה לדפנות התבנית כדי שלא יבצבצו למעלה.
    - מחממים תנור ל-180 מעלות.
    - חורצים את המאפה למעלה למעויינים או קוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפה.
    - בינתיים מחממים בסיר קטן את הדבש והמים עד לרתיחה ומכבים את האש.
    - טוחנים את הפיסטוקים לצ'אנקים קטנטנים.
    - כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מזלפים עליה מהסירופ ומעטרים כל ריבוע/מעויין בפיסטוקים
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    בקלאווה השחר העולה פקאנים ואגוזי לוז

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים (תבנית בגודל 20X30):

    טבעוני

    - במחבת רחבה, ללא שמן, קולים את האגוזים (פקאנים, אגוזי לוז ושקדים) עד שהם מפיצים ריח נהדר של קלייה ומזהיבים מעט. מצננים היטב ורק אז קוצצים לצ'אנקים קטנים ומערבבים ביחד בקערה. מניחים בצד.
    - מעבירים את ממרח השחר העולה לקערה ומוסיפים את הקינמון. מערבבים ומעבירים למיקרו ל-15 שניות רק כדי לרכך מעט את הממרח.
    - ממיסים את החמאה בקערה רק עד שהיא נוזלית אבל לא רותחת. אם היא הגיעה לרתיחה מאפשרים לה להצטנן 10 דקות. אם משתמשים בתרסיס שמן אין צורך בשלב הזה.
    - מרכיבים: משמנים מעט תבנית מלבנית ומניחים עלה פילו. מברישים בשכבה דקה של חמאה או מתיזים תרסיס שמן ומניחים מעל עלה פילו נוסף. משמנים גם אותו וחוזרים על הפעולה עם עלה נוסף. סך הכל 3 עלים כשהעליון ללא שימון. אם נשאר קצוות של בצק מסביב לא גוזרים אותם אלא מניחים אותם צמוד לדפנות.
    - מורחים ממרח השחר העולה על השכבה השלישית ומפזרים 1/3 מתערובת האגוזים הקצוצים.
    - מניחים מעל עלה פילו ומשמנים בתרסיס או חמאה ושוב עלה פילו ושוב משמנים ולבסוף עלה פילו ללא שימון. חוזרים על שלבי ממרח השחר העולה והאגוזים.
    - חוזרים על השלבים כך שנוצרות 3 שכבות של עלי פילו, 3 שכבות של ממרח השחר העולה ו-3 שכבות של אגוזים.
    - מעל השכבה האחרונה של האגוזים מניחים 3 עלי פילו שמברישים בחמאה או תרסיס שמן, כולל בשכבה העליונה, ומהדקים מעט את השכבות עם הידיים. את שאריות הבצק שנותרו דוחפים פנימה לדפנות התבנית כדי שלא יבצבצו למעלה.
    - מחממים תנור ל-180 מעלות.
    - חורצים את המאפה למעלה למעויינים או קוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפה.
    - בינתיים מחממים בסיר קטן את הדבש והמים עד לרתיחה ומכבים את האש.
    - טוחנים את הפיסטוקים לצ'אנקים קטנטנים.
    - כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מזלפים עליה מהסירופ ומעטרים כל ריבוע/מעויין בפיסטוקים
    חזרה למתכונים