עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל
|
- 2 ביצים L
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן 3 כפות (30 גרם) קקאו איכותי 4 כפות ממרח השחר העולה 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
למילוי: 1 ליטר גלידה מכל סוג שאוהבים
לגאנש: 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38% 3 כפות ממרח השחר העולה 50 גרם שוקולד מריר
|
אופן הכנה: - בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, שמנת מתוקה וסוכר וטורפים עד לאיחוד המצרכים. - מוסיפים קקאו, ממרח השחר העולה וקמח וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה. - מעבירים לתבנית אינגליש קייק רחבה, משומנת היטב ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-50 דקותאו עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים. - מוציאים את הגלידה שתתרכך מעט אבל לא תהיה נוזלית. בערך 15 דקות בחוץ. - כשהעוגה קרה, יוצרים חיתוך מסביב עם שוליים של 2 ס"מ פנימה ומרוקנים את פנים העוגה (עם שאריות העוגה מכינים כדורי שוקולד מושלמים). - ממלאים את החלל שנוצר בגלידה ומיישרים. מעבירים מיד למקפיא ובינתיים מכינים את הגאנש. - ממיסים שמנת מתוקה ביחד עם שוקולד מריר וממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. - מורחים את הגאנש על העוגה למעלה ושומרים במקפיא עד להגשה.
|