ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל

מצרכים לעוגה:

19/10/20 עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל
  • 2 ביצים L
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות (30 גרם) קקאו איכותי
  • 4 כפות ממרח השחר העולה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • למילוי:
  • 1 ליטר גלידה מכל סוג שאוהבים
  • לגאנש:
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
  • 3 כפות ממרח השחר העולה
  • 50 גרם שוקולד מריר

  • קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים לעוגה:

    עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל

    אופן הכנה:
    - בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, שמנת מתוקה וסוכר וטורפים עד לאיחוד המצרכים.
    - מוסיפים קקאו, ממרח השחר העולה וקמח וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
    - מעבירים לתבנית אינגליש קייק רחבה, משומנת היטב ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-50 דקותאו עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
    - מוציאים את הגלידה שתתרכך מעט אבל לא תהיה נוזלית. בערך 15 דקות בחוץ.
    - כשהעוגה קרה, יוצרים חיתוך מסביב עם שוליים של 2 ס"מ פנימה ומרוקנים את פנים העוגה (עם שאריות העוגה מכינים כדורי שוקולד מושלמים).
    - ממלאים את החלל שנוצר בגלידה ומיישרים. מעבירים מיד למקפיא ובינתיים מכינים את הגאנש.
    - ממיסים שמנת מתוקה ביחד עם שוקולד מריר וממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב מבריק וחלק.
    - מורחים את הגאנש על העוגה למעלה ושומרים במקפיא עד להגשה.
    חזרה למתכונים