ביצת הפתעה מתוקה

מצרכים:

19/10/20 ביצת הפתעה מתוקה
  • 15 עוגיות שוקולד מכל סוג שאוהבים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 צנצנת ממרח השחר העולה
  • לגאנש:
  • 1/2 מיכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 3 כפות ממרח השחר העולה
  • לקצפת וניל:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • וגם:
  • 15 תבניות ביצים שקופות (להשיג בחנויות חד פעמי)

  • אופן הכנה:
    - מפוררים את העוגיות לתוך תחתית תבניות הביצים השקופות. ואם אין תבניות? אפשר גם בכוסות קטנות שקופות.
    - מוס השחר העולה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה. מוסיפים ממרח השחר העולה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שנוצרת קצפת יציבה.
    - מזלפים מהמוס שנוצר על העוגיות בתבניות עד 3/4 גובה. שימו לב להשאיר מקום גם לגנאש.
    - גאנש: בקערה קטנה מערבבים את השמנת עם ממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב חלק.
    - ממלאים את תחתית התבניות עם הגאנש, מעל המוס, וסוגרים עם המכסה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
    - בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמנת, אבקת סוכר ופודינג וניל עד שנוצרת קצפת יציבה.
    - מזלפים תלולית גבוהה מעל הגאנש, סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    ביצת הפתעה מתוקה

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים:

    ביצת הפתעה מתוקה

    אופן הכנה:
    - מפוררים את העוגיות לתוך תחתית תבניות הביצים השקופות. ואם אין תבניות? אפשר גם בכוסות קטנות שקופות.
    - מוס השחר העולה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה. מוסיפים ממרח השחר העולה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שנוצרת קצפת יציבה.
    - מזלפים מהמוס שנוצר על העוגיות בתבניות עד 3/4 גובה. שימו לב להשאיר מקום גם לגנאש.
    - גאנש: בקערה קטנה מערבבים את השמנת עם ממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב חלק.
    - ממלאים את תחתית התבניות עם הגאנש, מעל המוס, וסוגרים עם המכסה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
    - בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמנת, אבקת סוכר ופודינג וניל עד שנוצרת קצפת יציבה.
    - מזלפים תלולית גבוהה מעל הגאנש, סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.
    חזרה למתכונים