מצרכים:
- 1 שרוול (250 גרם) פתי בר קלאסי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו איכותי
200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)
לעיטור:
2 כוסות קוקוס לבן
נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו |
|
מצרכים:
|
![]() אופן הכנה: - שמים את הפתי בר בשקית כפולה ומכים עד שנוצרים פירורים קטנים. עוד אופציה היא לטחון בפולסים במעבד מזון. שימו לב שחשוב שישארו צ'אנקים של עוגיות ולא אבקה דקה. - שוברים את השוקולד לקוביות, מעבירים לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. ממיסים ביחד, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק. - בקערה בינונית שמים שמנת מתוקה וממרח השחר העולה וטורפים היטב עד שנוצר רוטב חלק. - מוסיפים את השוקולד המומס והקקאו ומערבבים היטב. - מוסיפים את הפתי בר הטחון ומערבבים עד שנוצרת תערובת שמזכירה כדורי שוקולד. שימו לב: אם התערובת רכה מדי, תלוי כמה דק טחנתם את הפתי בר, אפשר להוסיף עוד פתי בר טחון. - פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק הדוק שעוטפים היטב בניילון. חשוב להדק היטב כדי שלא יהיו בועות אויר בפנים ובזמן החיתוך זה לא יתפרק. - חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד נקניק שוקולד. - מעבירים למקרר או למקפיא לשעה ובינתיים מניחים את הקוקוס בתבנית מלבנית או בצלחת גדולה. - מוציאים את נקניק השוקולד שהספיק בינתיים קצת להתייצב מהמקפיא ומגלגלים בתןך הקוקוס כך שהוא יצפה היטב את כולו. - מחזירים למקפיא או למקרר עד שרוצים להגיש. |