ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו

מצרכים:

19/10/20 נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו
  • 1 שרוול (250 גרם) פתי בר קלאסי
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 כפות ממרח השחר העולה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)
  • לעיטור:
  • 2 כוסות קוקוס לבן

  • אופן הכנה:
    - שמים את הפתי בר בשקית כפולה ומכים עד שנוצרים פירורים קטנים. עוד אופציה היא לטחון בפולסים במעבד מזון. שימו לב שחשוב שישארו צ'אנקים של עוגיות ולא אבקה דקה.
    - שוברים את השוקולד לקוביות, מעבירים לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. ממיסים ביחד, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
    - בקערה בינונית שמים שמנת מתוקה וממרח השחר העולה וטורפים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
    - מוסיפים את השוקולד המומס והקקאו ומערבבים היטב.
    - מוסיפים את הפתי בר הטחון ומערבבים עד שנוצרת תערובת שמזכירה כדורי שוקולד. שימו לב: אם התערובת רכה מדי, תלוי כמה דק טחנתם את הפתי בר, אפשר להוסיף עוד פתי בר טחון.
    - פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק הדוק שעוטפים היטב בניילון. חשוב להדק היטב כדי שלא יהיו בועות אויר בפנים ובזמן החיתוך זה לא יתפרק.
    - חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד נקניק שוקולד.
    - מעבירים למקרר או למקפיא לשעה ובינתיים מניחים את הקוקוס בתבנית מלבנית או בצלחת גדולה.
    - מוציאים את נקניק השוקולד שהספיק בינתיים קצת להתייצב מהמקפיא ומגלגלים בתןך הקוקוס כך שהוא יצפה היטב את כולו.
    - מחזירים למקפיא או למקרר עד שרוצים להגיש.
    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים:

    נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו

    אופן הכנה:
    - שמים את הפתי בר בשקית כפולה ומכים עד שנוצרים פירורים קטנים. עוד אופציה היא לטחון בפולסים במעבד מזון. שימו לב שחשוב שישארו צ'אנקים של עוגיות ולא אבקה דקה.
    - שוברים את השוקולד לקוביות, מעבירים לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. ממיסים ביחד, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
    - בקערה בינונית שמים שמנת מתוקה וממרח השחר העולה וטורפים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
    - מוסיפים את השוקולד המומס והקקאו ומערבבים היטב.
    - מוסיפים את הפתי בר הטחון ומערבבים עד שנוצרת תערובת שמזכירה כדורי שוקולד. שימו לב: אם התערובת רכה מדי, תלוי כמה דק טחנתם את הפתי בר, אפשר להוסיף עוד פתי בר טחון.
    - פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק הדוק שעוטפים היטב בניילון. חשוב להדק היטב כדי שלא יהיו בועות אויר בפנים ובזמן החיתוך זה לא יתפרק.
    - חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד נקניק שוקולד.
    - מעבירים למקרר או למקפיא לשעה ובינתיים מניחים את הקוקוס בתבנית מלבנית או בצלחת גדולה.
    - מוציאים את נקניק השוקולד שהספיק בינתיים קצת להתייצב מהמקפיא ומגלגלים בתןך הקוקוס כך שהוא יצפה היטב את כולו.
    - מחזירים למקפיא או למקרר עד שרוצים להגיש.
    חזרה למתכונים