מכינים את הבצק: מרתיחים דבש וחמאה, מקציפים ביצים, סוכר ומלח למשך 7-8 דקות. מנפים קמח ואבקת סודה לשתייה, מוסיפים את הדבש והחמאה לקציפת הביצים ולבסוף את היבשים, מעבירים למקרר למשך שעה. מחלקים את הבצק ל 5-6 חלקים זהים. מחממים תנור לחום 170 מעלות. מרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס"מ ואופים למשך כ- 8 דקות, מצננים. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וונלין. מערבבים שמנת חמוצה וחלב מרוכז לאחדות. מקפלים לתערובת אחידה. מרכיבים: בתבנית קוטר 24, מניחים בצק אפוי, מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם מזלפים נגיעות ממרח השחר, וכך מרכיבים בזה אחר זה עד שיא גובה התבנית. מקררים כשעה ומגישים.
עצור אנימצייה
ספר המתכונים של השחר העולה
עוגת מדוביק
עוגת שכבות דבש שמנת מתוקה ושוקולד קוטר (24)
רשימת חומרים לבצק: 3 ביצים 200 גרם (1 כוס) סוכר קורט מלח 100 גרם חמאה 4 כפות דבש 1 כפית סודה לשתייה 500 גרם (1/2 3 כוסות+ 1 כף) קמח
רשימת חומרים לקרם: 250 מ"ל שמנת מתוקה 40 גרם אבקת סוכר קורט ונילין 3 גביעים שמנת חמוצה 200 מ"ל (1/2 כוס) חלק מרוכז ממרח השחר קלאסי
מכינים את הבצק: מרתיחים דבש וחמאה, מקציפים ביצים, סוכר ומלח למשך 7-8 דקות. מנפים קמח ואבקת סודה לשתייה, מוסיפים את הדבש והחמאה לקציפת הביצים ולבסוף את היבשים, מעבירים למקרר למשך שעה. מחלקים את הבצק ל 5-6 חלקים זהים. מחממים תנור לחום 170 מעלות. מרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס"מ ואופים למשך כ- 8 דקות, מצננים. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וונלין. מערבבים שמנת חמוצה וחלב מרוכז לאחדות. מקפלים לתערובת אחידה. מרכיבים: בתבנית קוטר 24, מניחים בצק אפוי, מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם מזלפים נגיעות ממרח השחר, וכך מרכיבים בזה אחר זה עד שיא גובה התבנית. מקררים כשעה ומגישים.