עוגת שמרים בצורת שמש עם מילוי ממרח השחר

מרכיבים:

18/02/19 עוגת  שמרים בצורת שמש עם מילוי ממרח השחר
  • ממרח קלאסי "השחר העולה"
  • 1/2 3 כוסות קמח מנופה (500 גרם)
  • 1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר (50 גר')
  • שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • כף רום
  • חבילה קטנה של חמאה רכה (100 גר')
  • כ1/2 כוס חלב (125 מ"ל)
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • 2 כפות סוכר לקישוט

  • אופן ההכנה:

    1. בקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט לממרח השחר והחמאה הרכה.
    2. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של הקוביות חמאה.
    3. לשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    4. יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים במקרר מכוסה לכ-30 דקות.
    מחלקים את הבצק ל-4
    5. על גבי נייר אפייה, מרדדים את חלק הבצק הראשון לעובי של 3-4 מ\"מ, לצורה שמזכירה עיגול ככל שניתן. מניחים עליו צלחת עגולה, מכסה או תחתית של תבנית מתפרקת בקוטר 26 או 28 ס\"מ ולוחצים קלות - רק כדי לסמן על הבצק עיגול.
    6. מורחים בתוך העיגול המסומן ממרח \"השחר העולה\" בצורה אחידה.
    7. מרדדים עוד חתיכה של בצק לאותו הגודל, מניחים על הבצק שמרוח בממרח, מסמנים שוב עיגול וחוזרים על הפעולה עם ממרח \"השחר העולה\". עושים כך עם שאר חלקי הבצק ומשאירים את החלק העליון ללא הממרח. חותכים מסביב לפי הסימון על מנת לקבל עיגול יפה. מסלקים את שאריות הבצק.
    8. מסמנים בעזרת כוס עיגול קטן באמצע עיגול הבצק הגדול. חותכים את העיגול הגדול ל-16 חלקים שווים בצורת קרנות, שמגיעים עד סימון העיגול הפנימי.
    9. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר לקישוט.
    10. את משולשי הבצק מסובבים בזוגות לכיוונים מנוגדים. צובטים את החיבור של כל זוג ומחברים אותם, ואת הפינות החיצוניות שלהם מקפלים כלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה לשוליים החיצוניים של העוגה.
    11. אופים בC °170 15-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-°C200 בשליש התחתון של התנור, עד שהמאפה משחים.
    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    מקלות שוקולד השחר
    שבועות עם השחר העולה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת שמרים בצורת שמש עם מילוי ממרח השחר

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מרכיבים:


    אופן ההכנה:

    1. בקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט לממרח השחר והחמאה הרכה.
    2. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של הקוביות חמאה.
    3. לשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    4. יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים במקרר מכוסה לכ-30 דקות.
    מחלקים את הבצק ל-4
    5. על גבי נייר אפייה, מרדדים את חלק הבצק הראשון לעובי של 3-4 מ"מ, לצורה שמזכירה עיגול ככל שניתן. מניחים עליו צלחת עגולה, מכסה או תחתית של תבנית מתפרקת בקוטר 26 או 28 ס"מ ולוחצים קלות - רק כדי לסמן על הבצק עיגול.
    6. מורחים בתוך העיגול המסומן ממרח "השחר העולה" בצורה אחידה.
    7. מרדדים עוד חתיכה של בצק לאותו הגודל, מניחים על הבצק שמרוח בממרח, מסמנים שוב עיגול וחוזרים על הפעולה עם ממרח "השחר העולה". עושים כך עם שאר חלקי הבצק ומשאירים את החלק העליון ללא הממרח. חותכים מסביב לפי הסימון על מנת לקבל עיגול יפה. מסלקים את שאריות הבצק.
    8. מסמנים בעזרת כוס עיגול קטן באמצע עיגול הבצק הגדול. חותכים את העיגול הגדול ל-16 חלקים שווים בצורת קרנות, שמגיעים עד סימון העיגול הפנימי.
    9. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר לקישוט.
    10. את משולשי הבצק מסובבים בזוגות לכיוונים מנוגדים. צובטים את החיבור של כל זוג ומחברים אותם, ואת הפינות החיצוניות שלהם מקפלים כלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה לשוליים החיצוניים של העוגה.
    11. אופים בC °170 15-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-°C200 בשליש התחתון של התנור, עד שהמאפה משחים.
    חזרה למתכונים