עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

הכמות מספיקה ל-3 שכבות פבלובה בגודל 22 ס"מ או 4 בגודל 18 או בכל גודל אחר שמעדיפים.

28/06/18 עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים
  • מצרכים לשכבות פבלובה:
  • 5 חלבונים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • לקרם גבינה ונוגט:
  • 370 מ"ל (1 ו-1/2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות גדושות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
  • בנוסף:
  • 1 סלסלה דובדבנים ללא חרצן או חצאי תותים או אוכמניות
  • 3 כפות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

  • אופן הכנה:
    – מכינים פבלובה: מניחים סיר שרוחבו כ-1/2 מרוחב קערת המיקסר על הגז וממלאים ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומורידים את האש לנמוכה.
    – מניחים מעל הסיר עם המים את קערת המיקסר ובתוכה החלבונים והסוכר. טורפים במשך 3-5 דקות עד שהסוכר מתמוסס. חשוב לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. החלבונים מוכנים להקצפה כשנוגעים בתחתית הקערה ואין גרגירי סוכר.
    – מעבירים את הקערה עם החבלונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. דקה לסיום מוסיפים גם תמצית וניל.
    – מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם כל צנתר שאוהבים ומזלפים עיגולים ברוחב זהה ובגובה 2 ס\"מ.
    – אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי. המרנג צריך להיות יבש מאוד בצדדים וקצת פחות באמצע. משאירים את עיגולי המרנג בתנור (כשהדלת פתוחה) עד שהם מתקררים.
    – קרם גבינה ונוגט: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממרח הנוגט ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה.
    – מרכיבים: מניחים עיגול פבלובה על צלחת הגשה ומעליה מזלפים מקרם הגבינה. יוצרים פסים של ממרח נוגט אגוזים ישירות על הקצפה בעזרת כפית ומפזרים חצאי דובדבנים או תותים. חוזרים על השלבים.
    – מסיימים בדובדבנים שלמים או תותים ושומרים במקרר עד להגשה.
    מקלות שוקולד השחר
    שבועות עם השחר העולה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    הכמות מספיקה ל-3 שכבות פבלובה בגודל 22 ס"מ או 4 בגודל 18 או בכל גודל אחר שמעדיפים.

    עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

    אופן הכנה:
    – מכינים פבלובה: מניחים סיר שרוחבו כ-1/2 מרוחב קערת המיקסר על הגז וממלאים ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומורידים את האש לנמוכה.
    – מניחים מעל הסיר עם המים את קערת המיקסר ובתוכה החלבונים והסוכר. טורפים במשך 3-5 דקות עד שהסוכר מתמוסס. חשוב לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. החלבונים מוכנים להקצפה כשנוגעים בתחתית הקערה ואין גרגירי סוכר.
    – מעבירים את הקערה עם החבלונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. דקה לסיום מוסיפים גם תמצית וניל.
    – מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם כל צנתר שאוהבים ומזלפים עיגולים ברוחב זהה ובגובה 2 ס"מ.
    – אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי. המרנג צריך להיות יבש מאוד בצדדים וקצת פחות באמצע. משאירים את עיגולי המרנג בתנור (כשהדלת פתוחה) עד שהם מתקררים.
    – קרם גבינה ונוגט: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממרח הנוגט ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה.
    – מרכיבים: מניחים עיגול פבלובה על צלחת הגשה ומעליה מזלפים מקרם הגבינה. יוצרים פסים של ממרח נוגט אגוזים ישירות על הקצפה בעזרת כפית ומפזרים חצאי דובדבנים או תותים. חוזרים על השלבים.
    – מסיימים בדובדבנים שלמים או תותים ושומרים במקרר עד להגשה. מתכון וצילום: רחלי קרוט
    חזרה למתכונים