מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס”מ

28/05/15 מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין
  • למאפינס:
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)
  • 60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה (1/4 כוס)
  • 180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)
  • 200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)
  • 50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה- (5 כפות)
  • לאגסים:
  • אגסים מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה
  • 2 כוסות יין מתוק

    1. אופן ההכנה
      מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
      מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

    2. מכינים את הבלילה:
      מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
      מגישים עם אבקת סוכר

    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס”מ

    מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

    1. אופן ההכנה
      מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
      מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

    2. מכינים את הבלילה:
      מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
      מגישים עם אבקת סוכר

    מתכון - ליאורה קרן
    צילום - בועז לביא
    חזרה למתכונים