מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס”מ

28/05/15 מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין
  • למאפינס:
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)
  • 60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה (1/4 כוס)
  • 180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)
  • 200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)
  • 50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה- (5 כפות)
  • לאגסים:
  • אגסים מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה
  • 2 כוסות יין מתוק

    1. אופן ההכנה
      מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
      מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

    2. מכינים את הבלילה:
      מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
      מגישים עם אבקת סוכר

    חדש! ממרח אגוזי לוז עם קקאו פרווה
    מקלות שוקולד השחר
    שבועות עם השחר העולה
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס”מ

    מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

    1. אופן ההכנה
      מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
      מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

    2. מכינים את הבלילה:
      מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
      מגישים עם אבקת סוכר

    מתכון - ליאורה קרן
    צילום - בועז לביא
    חזרה למתכונים