כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

חומרים ל20-25 יחידות

28/05/15 כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים
  • לכדורי השחר:
  • ½2 כוסות (350 גרם) פרורי עוגיות
  • 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/3 מכל ממרח השחר העולה (170 גרם)
  • 1 כף קקאו השחר העולה
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
  • לקישוט:
  • 1/4 כוס פרורי בוטנים/שקדים/פקאנים מסוכרים
  • החליפו את פירורי העוגיות בפירורי עוגיות יין וקבלו מתכון כשר לפסח

    1. כדורי השחר:
      בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לכדורי השחר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס\"מ. מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה מינימום ועד 24 שעות.

    2. ציפוי:
      מחממים סיר עם מים מעל להבה ומעליו מניחים קערה (\'בן מארי\'). שמים בקערה שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ממרח נוגט אגוזים וממשיכים לערבב.

    3. הרכבת המנה:
      מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת מזלג טובלים את כדורי השחר בשוקולד הלבן המומס, מניחים בזהירות בתבנית ומקשטים בבוטנים מסוכרים. מעבירים ל-20 דקות צינון במקרר לפני הגשה (נשמר 4 ימים במקרר).

    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    חומרים ל20-25 יחידות

    כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

    1. כדורי השחר:
      בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לכדורי השחר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה מינימום ועד 24 שעות.

    2. ציפוי:
      מחממים סיר עם מים מעל להבה ומעליו מניחים קערה ('בן מארי'). שמים בקערה שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ממרח נוגט אגוזים וממשיכים לערבב.

    3. הרכבת המנה:
      מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת מזלג טובלים את כדורי השחר בשוקולד הלבן המומס, מניחים בזהירות בתבנית ומקשטים בבוטנים מסוכרים. מעבירים ל-20 דקות צינון במקרר לפני הגשה (נשמר 4 ימים במקרר).

    מתכון - מיכל אלחלל
    צילום - דני לרנר
    חזרה למתכונים