בראוניז השחר ושמנת

תבנית 19X29

12/07/16 בראוניז השחר ושמנת
  • 5 כפות גדושות ממרח השחר העולה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס קמח
  • שכבת השמנת:
  • 800 מ"ל שמנת חמוצה
  • שארית השמנת המתוקה
  • ביצה גדולה
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח
  • כף ממרח השחר נוספת

  • 1. לערבב את הממרח והשמנת, לטרוף את הביצים והסוכר ולערבב עם השמנת, בסוף להוסיף את הקמח. להוציא 3 כפות מהבלילה לקערה ולהשאיר בצד.
    2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולאפות כ 15 דקות, הבראוניז מתייצב אבל עדיין לא מוכן.
    3. בינתיים לערבב את השמנת, סוכר, ביצה, וניל וקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה ולהוסיף לשוקולד שהשארנו בצד ובינתיים לא לגעת. לשפוך את הבלילה הלבנה באופן שווה על שכבת השוקולד, כדאי להתחיל מהצדדים ובסוף להגיע לקראת האמצע להעזר בכף ולא לשפוך ישירות.
    4. זוכרים את הקערה שהשארנו בצד ? לערבב טוב להוסיף כף ממרח השחר ולערבב לבלילה אחידה.
    לקחת כפית ולהזליף פסים / שורות על שכבת השמנת, לקחת סכין ומעט לערבב רק בשביל הצורות.
    5. להמשיך לאפות עוד כ 45 דקות. העוגה מתייצבת האמצע מעט נע. לקרר לפחות כמה שעות.
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    בראוניז השחר ושמנת

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    תבנית 19X29

    בראוניז השחר ושמנת

    1. לערבב את הממרח והשמנת, לטרוף את הביצים והסוכר ולערבב עם השמנת, בסוף להוסיף את הקמח. להוציא 3 כפות מהבלילה לקערה ולהשאיר בצד.
    2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולאפות כ 15 דקות, הבראוניז מתייצב אבל עדיין לא מוכן.
    3. בינתיים לערבב את השמנת, סוכר, ביצה, וניל וקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה ולהוסיף לשוקולד שהשארנו בצד ובינתיים לא לגעת. לשפוך את הבלילה הלבנה באופן שווה על שכבת השוקולד, כדאי להתחיל מהצדדים ובסוף להגיע לקראת האמצע להעזר בכף ולא לשפוך ישירות.
    4. זוכרים את הקערה שהשארנו בצד ? לערבב טוב להוסיף כף ממרח השחר ולערבב לבלילה אחידה.
    לקחת כפית ולהזליף פסים / שורות על שכבת השמנת, לקחת סכין ומעט לערבב רק בשביל הצורות.
    5. להמשיך לאפות עוד כ 45 דקות. העוגה מתייצבת האמצע מעט נע. לקרר לפחות כמה שעות.
    מתכון וצילום: ניקי ב
    חזרה למתכונים