טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים

חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:

28/05/15 טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים
  • לקלתית:
  • 245 גרם (13/4 כוסות) קמח
  • 45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • לקלתית:
  • 2 מיכלים (700 גרם) השחר אגוזים
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 4 כפות קלואה או ליקר שוקולד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • טארט קל מאוד להכנה עם מלית נהדרת, המבוססת על ממרח השחר אגוזים בתוספת ביצים ושמנת מתוקה.

    1. מכינים את הקלתית:
      מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים את הפירורים ומרפדים בהם תבנית טארט. מקפיאים 15 דקות.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות למשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד 5 דקות עד שהבצק בהיר ויבש.
      מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.

    2. ממלאים ואופים שוב:
      שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על הקלתית.
      אופים כ-20 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לפני ההגשה.

    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:

    טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים
    טארט קל מאוד להכנה עם מלית נהדרת, המבוססת על ממרח השחר אגוזים בתוספת ביצים ושמנת מתוקה.

    1. מכינים את הקלתית:
      מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים את הפירורים ומרפדים בהם תבנית טארט. מקפיאים 15 דקות.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
      מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות למשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד 5 דקות עד שהבצק בהיר ויבש.
      מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.

    2. ממלאים ואופים שוב:
      שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על הקלתית.
      אופים כ-20 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לפני ההגשה.

    חזרה למתכונים