עוגת יומולדת השחר העולה

מצרכים לתבנית בגודל 28X20 או גודל דומה

29/11/15 עוגת יומולדת השחר העולה
  • לעוגה:
  • 180 גרם (כוס+כף גדושה) קמח תופח
  • כפית גדושה אבקת קקאו
  • 200 גרם (4 כפות גדושות מאוד) ממרח השחר העולה
  • 4 ביצים גודל M
  • 100 מ"ל (1/3 כוס+2 כפות) שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח דק
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית ממרח השחר העולה
  • להגשה: סוכריות צבעוניות


  • מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
    מערבבים בקערה את הקמח ואבקת הקקאו.
    מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.
    יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 22-25 דקות, עד שהעוגה אפוייה לחלוטין.
    מוציאים ונותנים לה להתקרר.
    להכנת הציפוי, שמים את כל המצרכים בקערה ומפעילים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות. בין הפעלה להפעלה מערבבים עד שהשוקולדים נמסו לחלוטין והתקבל מרקם חלק ומבריק (בערך 3 הפעלות).
    יוצקים את הציפוי מעל לעוגה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות (אפשר לצקת את כל הציפוי לשכבה עבה, שזה מה שאני הכי אוהב, או לצקת רק חלק ובשאר הציפוי לטבול פירות, בייגלה או לצפות מאפים אחרים). יומולדת שמח!



    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת יומולדת השחר העולה

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים לתבנית בגודל 28X20 או גודל דומה



    מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
    מערבבים בקערה את הקמח ואבקת הקקאו.
    מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.
    יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 22-25 דקות, עד שהעוגה אפוייה לחלוטין.
    מוציאים ונותנים לה להתקרר.
    להכנת הציפוי, שמים את כל המצרכים בקערה ומפעילים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות. בין הפעלה להפעלה מערבבים עד שהשוקולדים נמסו לחלוטין והתקבל מרקם חלק ומבריק (בערך 3 הפעלות).
    יוצקים את הציפוי מעל לעוגה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות (אפשר לצקת את כל הציפוי לשכבה עבה, שזה מה שאני הכי אוהב, או לצקת רק חלק ובשאר הציפוי לטבול פירות, בייגלה או לצפות מאפים אחרים). יומולדת שמח!

    עוגת יומולדת השחר העולה


    צילום סטילס: אפיק גבאי
    חזרה למתכונים