חיתוכיות השחר העולה ופירורים פריכים

לתבנית מלבנית בגודל 30*20 ס"מ

19/05/15 חיתוכיות השחר העולה ופירורים פריכים
  • לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לפירורי הבצק:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • למריחה:
  • 1/2 קופסה ממרח השחר העולה
  • 1/2 קופסה ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

    1. להכנת תחתית הבצק:
      מערבלים כמה דקות במערבל את הקמח, הסוכר והחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
      מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו בידיים כך שימלא את התבנית. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, רק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים קצת.

    2. כדי להכין את פירורי הבצק:
      מערבלים את הקמח, הסוכר והחמאה ידנית לפירורים גסים.
      מערבבים את ממרח השחר ואת ממרח נוגט אגוזים למרקם אחיד. מורחים על הבצק בשכבה עבה. מפזרים על הממרח את פירורי הבצק. ואופים עוד כ-15 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים. מוציאים, מצננים וחותכים לקוביות.

    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    חיתוכיות השחר העולה ופירורים פריכים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    לתבנית מלבנית בגודל 30*20 ס"מ

    חיתוכיות השחר העולה ופירורים פריכים

    1. להכנת תחתית הבצק:
      מערבלים כמה דקות במערבל את הקמח, הסוכר והחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
      מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו בידיים כך שימלא את התבנית. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, רק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים קצת.

    2. כדי להכין את פירורי הבצק:
      מערבלים את הקמח, הסוכר והחמאה ידנית לפירורים גסים.
      מערבבים את ממרח השחר ואת ממרח נוגט אגוזים למרקם אחיד. מורחים על הבצק בשכבה עבה. מפזרים על הממרח את פירורי הבצק. ואופים עוד כ-15 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים. מוציאים, מצננים וחותכים לקוביות.

    מתכון - עמית דונסקוי
    צילום - כפיר חרבי
    חזרה למתכונים