פונדנט השחר מפנק

מתכון לשתי מנות – בכלי חרסינה קטנים לסופלה (בנפח 150 מ"ל)

23/08/15 פונדנט השחר מפנק
  • 100 גרם (2 כפות גדושות מאוד) ממרח השחר העולהכפית אבקת קקאו השחר העולה לבלילה + מעט לשימון התבניותביצה גודל Mחלמון מביצה גודל M2 כפות (40 גרם) קמחמעט חמאה, לשימון הכלים
  • קינוח זוגי מפנק: עוגה חמה עם רוטב נוזלי של הממרח האהוב

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. לוקחים מעט חמאה בטמפרטורת החדר ועם האצבעות מצפים בעזרתה את שטח הפנים של הכלים.
    3. שמים במקפיא כ-5 דקות. ובינתיים את הבלילה:
    מערבבים בקערה את כל המצרכים (ממרח השחר, ביצה, חלמון, קקאו וקמח) עד לקבלת בלילה אחידה.
    4. שמים כפית אבקת קקאו בכלי ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים (ככה הפונדנט יחליק בקלות החוצה מהכלי). את אבקת הקקאו שנותרה מעבירים לכלי הבא. חשוב לשים לב ששכבת הקקאו לא עבה מדי.
    5. יוצקים את הבלילה לכלים ואופים בתנור 12-14 דקות, עד שהפונדנט תפח מעט, שולי העוגות נראים יציבים אך מרכז העוגה נראה נוזלי.
    6. מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים מהר, כשהתוכן עדיין נוזלי.




    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    פונדנט השחר מפנק

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מתכון לשתי מנות – בכלי חרסינה קטנים לסופלה (בנפח 150 מ"ל)

    קינוח זוגי מפנק: עוגה חמה עם רוטב נוזלי של הממרח האהוב

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. לוקחים מעט חמאה בטמפרטורת החדר ועם האצבעות מצפים בעזרתה את שטח הפנים של הכלים.
    3. שמים במקפיא כ-5 דקות. ובינתיים את הבלילה:
    מערבבים בקערה את כל המצרכים (ממרח השחר, ביצה, חלמון, קקאו וקמח) עד לקבלת בלילה אחידה.
    4. שמים כפית אבקת קקאו בכלי ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים (ככה הפונדנט יחליק בקלות החוצה מהכלי). את אבקת הקקאו שנותרה מעבירים לכלי הבא. חשוב לשים לב ששכבת הקקאו לא עבה מדי.
    5. יוצקים את הבלילה לכלים ואופים בתנור 12-14 דקות, עד שהפונדנט תפח מעט, שולי העוגות נראים יציבים אך מרכז העוגה נראה נוזלי.
    6. מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים מהר, כשהתוכן עדיין נוזלי.


    פונדנט השחר מפנק


    צילום סטילס: אפיק גבאי
    חזרה למתכונים