עוגת גבינה עם ממרח השחר העולה ותפוחים

תבנית עגולה ואטומה (לא תבנית קפיצית) בקוטר 22-24 ס"מ

28/05/15 עוגת גבינה עם ממרח השחר העולה ותפוחים
  • לשכבת התפוחים:
  • 8 תפוחי גרנד או סמיט קלופים
  • ופרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כף צימוקים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 40 גרם חמאה
  • לשכבת הגבינה:
  • מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% + 1 כף גבינה
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 8 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל משובח
  • 2 כפות ממרח השחר העולה
  • לרוטב הממרח השחר העולה:
  • 4 כפות ממרח השחר העולה
  • 6 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפות סיידר תפוחים

    1. שמים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הצימוקים והקינמון. מערבבים כדי שהסוכר יעטוף את התפוחים.

    2. משמנים את התבנית ב-40 גרם חמאה סביב הדפנות ובעיקר בתחתית.

    3. מוסיפים את התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים.

    4. מוציאים את התבנית מהתנור. מקטינים את חום התנור ל-170 מעלות. מסדרים מעט את התפוחים, כך שיכסו את כל התחתית.

    5. בקערה מערבבים היטב 4 חלמונים ו-7 כפות סוכר, מוסיפים גבינה, קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים היטב.

    6. בקערה אחרת מקציפים 4 חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת החלמונים והגבינה אל הקצף ומערבבים בקלילות ובעדינות. כשתערובת הגבינה נבלעת היטב בקצף, מעבירים כ-1/3 מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים תוך עירבוב עדין את ממרח השחר העולה.

    7. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התפוחים האפויים. מעל שכבת הגבינה הלבנה, יוצקים את תערובת הגבינה עם הממרח בצורה לא מסודרת.

    8. מכניסים הכל חזרה לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שהתערובת תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים עוד כרבע שעה בתנור סגור וכבוי, אך לא יותר, כי התפוחים יידבקו לתחתית התבנית.

    9. מכסים את התבנית בצלחת והופכים בזהירות את המאפה. אם התפוחים נדבקים מעט, ניתן להוסיפם לשכבת התפוחים.

    מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד ליד העוגה.
    את העוגה ניתן להגיש קרה או חמימה.
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת גבינה עם ממרח השחר העולה ותפוחים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    תבנית עגולה ואטומה (לא תבנית קפיצית) בקוטר 22-24 ס"מ

    עוגת גבינה עם ממרח השחר העולה ותפוחים

    1. שמים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הצימוקים והקינמון. מערבבים כדי שהסוכר יעטוף את התפוחים.

    2. משמנים את התבנית ב-40 גרם חמאה סביב הדפנות ובעיקר בתחתית.

    3. מוסיפים את התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים.

    4. מוציאים את התבנית מהתנור. מקטינים את חום התנור ל-170 מעלות. מסדרים מעט את התפוחים, כך שיכסו את כל התחתית.

    5. בקערה מערבבים היטב 4 חלמונים ו-7 כפות סוכר, מוסיפים גבינה, קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים היטב.

    6. בקערה אחרת מקציפים 4 חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת החלמונים והגבינה אל הקצף ומערבבים בקלילות ובעדינות. כשתערובת הגבינה נבלעת היטב בקצף, מעבירים כ-1/3 מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים תוך עירבוב עדין את ממרח השחר העולה.

    7. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התפוחים האפויים. מעל שכבת הגבינה הלבנה, יוצקים את תערובת הגבינה עם הממרח בצורה לא מסודרת.

    8. מכניסים הכל חזרה לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שהתערובת תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים עוד כרבע שעה בתנור סגור וכבוי, אך לא יותר, כי התפוחים יידבקו לתחתית התבנית.

    9. מכסים את התבנית בצלחת והופכים בזהירות את המאפה. אם התפוחים נדבקים מעט, ניתן להוסיפם לשכבת התפוחים.

    מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד ליד העוגה.
    את העוגה ניתן להגיש קרה או חמימה.
    חזרה למתכונים