אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה

מצרכים ל-10 מנות

05/05/15 אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה
  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מומלץ על בסיס חמאה
  • 1/2 קופסה ממרח השחר העולה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה + 1 כפית מים, להברשה
  • 2 כפות אבקת סוכר

    1. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו למלבנים בגודל 7*4 ס\"מ.

    2. מערבבים את ממרח השחר עם הקורנפלור. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לאורך כל מלבן בצק, אך משאירים שוליים נקיים. מגלגלים כל מלבן לגליל ומהדקים היטב את החיבור (כדי למנוע פתיחה במהלך האפייה). מעבירים את הגלילים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

    3. טורפים את הביצה וכפית המים, ומברישים בעדינות את גלילי הבצק. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ כשהמאפה עדיין חמים).






    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים ל-10 מנות

    אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה

    1. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו למלבנים בגודל 7*4 ס"מ.

    2. מערבבים את ממרח השחר עם הקורנפלור. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לאורך כל מלבן בצק, אך משאירים שוליים נקיים. מגלגלים כל מלבן לגליל ומהדקים היטב את החיבור (כדי למנוע פתיחה במהלך האפייה). מעבירים את הגלילים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

    3. טורפים את הביצה וכפית המים, ומברישים בעדינות את גלילי הבצק. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ כשהמאפה עדיין חמים).






    מתכון - עמית דונסקוי

    צילום - כפיר חרבי
    חזרה למתכונים