הכי ישראלי
מוס שוקולד
כדורי שוקולד
עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
הטעם האהוב והמוכר
חדש! ממרח חלבי בכשרות בדץ

שאלות נפוצות

שאלה: האם מוצרי "השחר העולה" מכילים גלוטן?
מוצרי החברה מכילים פחות מ 20ppm גלוטן, כאשר זוהי נוכחות זניחה על פי התקנים. נוכחות זניחה זו נובעת מנוכחותם באוויר הסביבה התעשייתית. חברת "השחר העולה" רשומה באגודת חולי הצליאק בישראל וחולי צליאק יכולים ליהנות ממוצריה.
שאלה: מדוע החברה משתמשת במוצריה בחלב נוכרי ולא בחלב ישראל?
אחת ממטרות החברה היא שמירה על מחיר עממי של מוצריה, שימוש בחלב ישראל ייקר את המחיר. עם זאת החברה מייצרת ממרח חלבי בכשרות הבד"צ המכיל חלב ישראל
שאלה: מדוע כתוב על הממרח החלבי "ללא כולסטרול" ובערכים התזונתיים מופיע פחות מ2.5 מ"ג?
עפ"י תקן ישראלי 1145 מותר לכתוב על מוצר "ללא כולסטרול" במידה והוא מכיל פחות מ 2.5 מ"ג, אך יש לציין זאת גם על גביי האריזה. ממרח השחר העולה חלבי מכיל כמות כולסטרול השואפת ל-0 ולכן מסומן עליו "ללא כולסטרול".
שאלה: האם ממרח "השחר העולה" מכיל שומן טראנס?
ממרח "השחר העולה" מכיל 0.11% שומן טרנס ל- 100 גרם מוצר, שזו כמות אפס. בארה"ב למשל קיים תקן האומר שמתחת ל0.5% נוכחות שומן הטראנס מוגדרת כאפסית, אך בארץ יש לציין כל כמות על האריזה מזערית ככל שתהיה.
שאלה: פתחתי את המוצר וראיתי שמן צף, האם המוצר מקולקל?
באקלים הישראלי תופעה זו הינה שכיחה משום שהחום הגבוה מביא לכך שהשומן הצמחי צף (דבר הנקרא בשפה המקצועית הפרדת פזות ואינו דבר מזיק). כל שיש לעשות הוא לערבב היטב את המוצר (כפי שאנו עושים בטחינה לדוגמא) כך שישוב למרקמו האחיד, כך שהמוצר ראוי למאכל. אנו ממליצים לאחר הערבוב לשים את המוצר במקרר למשך חצי שעה ולאחר מכן לאחסנו במקום קריר ויבש.
שאלה: פתחתי את המוצר ויש שכבה לבנה על הממרח, האם הוא מקולקל?
תופעה זו הינה המשך ישיר לתופעת ציפת השמן. עם ירידת הטמפרטורות השמן מתקשה ואנו רואים שכבה לבנה זוהי למעשה מרגרינה. ערבוב המוצר ישיב אותו למרקמו האחיד, כך שהמוצר ראוי למאכל.
שאלה: איפה יש לשמור את הממרח לאחר פתיחתו?
יש לשמור אותו במקום קריר ומוצל אך לא במקרר, משום במקרר הן מרקמו והן טעמו משתנים.
שאלה: פתחתי את הממרח והוא קשה למריחה. מה לעשות?
מומלץ לחמם את המוצר כ- 20 שניות במיקרוגל ולערבב והמוצר יחזור למרקמו הרך.